O nama

Naš cilj je širiti znanja autogenog treninga prema učenju Jadranke Škarice kako bismo pomogli što većem brojem ljudi da osvijeste svoju vrijednost kao čovjeka i da na taj način doprinesemo stvaranju boljeg i pozitivnijeg svijeta.

Naš učitelj, Jadranka Škarica, već dugi niz godina svojim entuzijazmom i vlastitim primjerom prenosi znanja autogenog treninga polaznicima, oplemenivši svojim znanjima živote mnogih koji su prošli kroz njenu obuku. O njenom bogatom iskustvu i radu svjedoči više tisuća zadovoljnih polaznika koji su prošli obuku autogenog treninga još od 1993. godine, pa sve do danas.

Prepoznavši vrijednost ove tehnike koja pomaže čovjeku da bude čovjek, odlučili smo oplemeniti tu tehniku i završiti Školu za voditelja autogenog treninga po metodi Jadranke Škarice.

Škola djeluje u sklopu Hrvatskog društva za autogeni trening, hipnozu i terapiju koje je osnovano 2006. godine na inicijativu polaznika Jadranke Škarice a u ideji nas je podržao  mr. dr. Heinrich Wallnöfer, posljednji živući učenik dr. Johannesa Heinricha Schultza, utemeljitelja i oca Autogenog treninga. Mr. dr. Heinrich Wallnöfer je također počasni predsjednik Hrvatskog društva za autogeni trening, hipnozu i terapiju te nam pruža stalnu podršku u radu.

Ciljevi Društva su:

  • poticanje znanstvenog i stručnog rada na području psihoterapije medicinski provedenim autogenim treningom;
  • suradnja liječnika koji se bave autogenim treningom;
  • poticanje suradnje na području autogenog treninga u zemlji i inozemstvu;
  • poticanje znanstvenog i stručnog rada na području autogenog treninga te njegova popularizacija.

Dr. Heinrich Wallnöfer nam je ustupio prava za objavljivanje i tiskanje njegovih knjiga, a prvu smo objavili 2007. godine pod nazivom Autogenim treningom i autogenom psihoterapijom do zdravlja. Putem dr. Wallnöfera stupili smo u kontakt s Japanskim društvom za autogeni trening i Njemačkim društvom za medicinsku hipnozu i autogeni trening. U ljeto 2014. godine imali smo čast prisustvovati Konferenciji Društva na kojoj smo stekli uvid u brojne djelatnosti kojima se Društvo bavi, te na taj način djeluje kao arhivar Schultzove baštine.

Jadranka Škarica je zadržala izvornu tehniku autogenog treninga po metodi dr. J.H. Schultza. Tijekom dugogodišnje prakse razvijala je svoje metode pomoći čovjeku kojima je oplemenila predavanja i obuku Autogenog treninga sa željom da svatko od nas postane samostalan i sposoban pojedinac koji će biti primjer drugima i znati se nositi sa svim životnim okolnostima.

Uz pomoć autogenog treninga i znanja prema metodi Jadranke Škarice i Vi možete postati sretan, zadovoljan, zdrav i uspješan čovjek!

Obratite nam se s povjerenjem.